ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ …

Η έκδοση του Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου (NEWSLETTER) του Μικροβιολογικού - Βιοχημικού Εργαστηρίου και Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μυκοβακτηριδίων, γίνεται με τη φιλοδοξία να αποτελέσει βήμα σύντομης και υπεύθυνης επικοινωνίας, ενημέρωσης και διαλόγου, σε επίκαιρα θέματα εργαστηριακής πρακτικής, στο χώρο του Νοσοκομείου μας .

Με στόχο την ενημέρωση για τεκμηριωμένες θέσεις και οδηγίες , βάσει των εφαρμοζόμενων εργαστηριακών διαδικασιών και μεθόδων και της σύγχρονης βιβλιογραφίας, την παρουσίαση και συζήτηση των θεμάτων ορθολογικής διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων και των σύγχρονων μεθόδων εργαστηριακής διάγνωσης, αλλά και της παρουσίασης, για διευκόλυνση του έργου των κλινικών συναδέλφων, χρήσιμων επιδημιολογικών και στατιστικών στοιχείων, από τα δεδομένα του εργαστηρίου, το «Δελτίο» θα θεωρηθεί ότι έχει επιτύχει, όταν η έκφραση «… το γράφει και το NEWSLETTER του Εργαστηρίου…», θα αποτελεί την επιβεβαίωση της εγκυρότητας και της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης.

Στην θεματολογία του θα υπάρχει ως βασικό στοιχείο και το « Βήμα Διαλόγου » , με όλες τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας από το Εργαστήριο. Στόχος μας θα είναι να συμβάλει και ως πηγή πληροφόρησης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως για την πρόληψη των λοιμώξεων, την υγιεινή και ασφάλεια, τη συνεργασία εργαστηρίου και κλινικής κτλ.

Ελπίζω ότι το ηλεκτρονικό αυτό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, που κυκλοφορεί με τη συμβολή όλων των εργαζόμενων στο εργαστήριο, τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ, θα αποτελέσει για όλους μας ένα καθημερινό εργαλείο εργασίας και ενημέρωσης και καλούμε -όλους τους αποδεκτές- για τη δική σας συνεισφορά, με κείμενα και παρατηρήσεις, για την επιτυχία των στόχων έκδοσης του .

Δρ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΝΘΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης, την 24 Μαρτίου 2016, καλεί τις χώρες και τους εταίρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον τερματισμό της φυματίωσης έως το έτος 2030.Ο στόχος αυτός είναι αρκετά φιλόδοξος. Ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της φυματίωσης, με 43 εκατομμύρια ζωές να έχουν σωθεί από το 2000, η μάχη έχει κερδηθεί μόνο κατά το ήμισυ: πάνω από 4.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα από την κορυφαία αυτή μολυσματική ασθένεια. Η φυματίωση χτυπά με μεγαλύτερη ένταση τις κοινότητες και τις ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι περισσότερο ευάλωτες, τους φτωχούς, τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους.

Η εξάλειψη της φυματίωσης θα επιτευχθεί μόνο με μεγαλύτερη συνεργασία εντός και μεταξύ των καρτών και κυβερνήσεων, καθώς και με εταίρους από την κοινωνία των πολιτών, των κοινοτήτων, των ερευνητών, του ιδιωτικού τομέα και τους φορείς ανάπτυξης, του συνόλου δηλαδή της κοινωνίας, με προσέγγιση διεπιστημονική και στο πλαίσιο της καθολικής κάλυψης υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: GLOBAL TB PROGRAMME NewsFlash
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...

Κάντε «κλικ» στον τίτλο για να εμφανιστεί το πλήρες κείμενο... η επιλέξτε από το οριζόντιο μενού κατηγορία αναρτήσεων

=========================================================================