ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ …

Η έκδοση του Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου (NEWSLETTER) του Μικροβιολογικού - Βιοχημικού Εργαστηρίου και Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μυκοβακτηριδίων, γίνεται με τη φιλοδοξία να αποτελέσει βήμα σύντομης και υπεύθυνης επικοινωνίας, ενημέρωσης και διαλόγου, σε επίκαιρα θέματα εργαστηριακής πρακτικής, στο χώρο του Νοσοκομείου μας .

Με στόχο την ενημέρωση για τεκμηριωμένες θέσεις και οδηγίες , βάσει των εφαρμοζόμενων εργαστηριακών διαδικασιών και μεθόδων και της σύγχρονης βιβλιογραφίας, την παρουσίαση και συζήτηση των θεμάτων ορθολογικής διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων και των σύγχρονων μεθόδων εργαστηριακής διάγνωσης, αλλά και της παρουσίασης, για διευκόλυνση του έργου των κλινικών συναδέλφων, χρήσιμων επιδημιολογικών και στατιστικών στοιχείων, από τα δεδομένα του εργαστηρίου, το «Δελτίο» θα θεωρηθεί ότι έχει επιτύχει, όταν η έκφραση «… το γράφει και το NEWSLETTER του Εργαστηρίου…», θα αποτελεί την επιβεβαίωση της εγκυρότητας και της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης.

Στην θεματολογία του θα υπάρχει ως βασικό στοιχείο και το « Βήμα Διαλόγου » , με όλες τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας από το Εργαστήριο. Στόχος μας θα είναι να συμβάλει και ως πηγή πληροφόρησης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως για την πρόληψη των λοιμώξεων, την υγιεινή και ασφάλεια, τη συνεργασία εργαστηρίου και κλινικής κτλ.

Ελπίζω ότι το ηλεκτρονικό αυτό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, που κυκλοφορεί με τη συμβολή όλων των εργαζόμενων στο εργαστήριο, τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ, θα αποτελέσει για όλους μας ένα καθημερινό εργαλείο εργασίας και ενημέρωσης και καλούμε -όλους τους αποδεκτές- για τη δική σας συνεισφορά, με κείμενα και παρατηρήσεις, για την επιτυχία των στόχων έκδοσης του .

Δρ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΝΘΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοπόρα θεραπεία για τον ιό HIVΒρετανός με ιό HIV που υποβάλλεται σε πρωτοπόρα θεραπεία για τη θεραπεία από τη νόσο, εμφάνισε αξιοσημείωτη πρόοδο, σύμφωνα με δηλώσεις.
Επιστήμονες που χορηγούν θεραπευτική αγωγή στον 44χρονο ασθενή αισιοδοξούν για σημαντική εξέλιξη, καθώς η αγωγή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πρώτες σοβαρές προσπάθειες στο δρόμο για την πλήρη ίαση του HIV.
Ο άντρας είναι ο πρώτος από 50 ανθρώπους που ολοκληρώνει κλινική δοκιμή που χρησιμοποιεί επίθεση δυο σταδίων στον ιό.
Η έρευνα πραγματοποιείται με συνεργασία κορυφαίων βρετανικών πανεπιστημίων- Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London και τα οποία δοκιμάζουν τεχνική που έγκειται στην έκθεση πρώτα και στην καταστροφή έπειτα του ιού.
Ο Mark Samuels, του National Institute for Health Research Office for Clinical Research Infrastructure, δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες σοβαρές προσπάθειες όσον αφορά την πλήρη ίαση από τον ιό HIV. Ερευνάται η πραγματική πιθανότητα ίασης.
Πρόσθεσε, ότι πρόκειται για τεράστια πρόκληση και ότι ακόμα είναι νωρίς. Ωστόσο η πρόοδος είναι αξιοσημείωτη. Ο ασθενής δήλωσε ότι πρόσφατες εξετάσεις αίματος δεν ανίχνευσαν τον ιό, αν και είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε ότι η αγωγή πέτυχε.
Η νέα έρευνα στοχεύει να ξεπεράσει σημαντικό εμπόδιο όσον αφορά την απομάκρυνση του ιού από τον οργανισμό του ασθενούς, κάτι που αποτελεί πρόκληση για δεκαετίες.
Αρχικά ένα εμβόλιο βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίσει τα T-κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Στη συνέχεια χορηγείται το φάρμακο Vorinostat το οποίο ξυπνά τα Τ- κύτταρα που βρίσκονται εν υπνώσει και τα οποία στη συνέχεια αρχίζουν να παράγουν πρωτεΐνες που δρουν ώστε να τα εντοπίσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...

Κάντε «κλικ» στον τίτλο για να εμφανιστεί το πλήρες κείμενο... η επιλέξτε από το οριζόντιο μενού κατηγορία αναρτήσεων

=========================================================================