ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ …

Η έκδοση του Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου (NEWSLETTER) του Μικροβιολογικού - Βιοχημικού Εργαστηρίου και Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μυκοβακτηριδίων, γίνεται με τη φιλοδοξία να αποτελέσει βήμα σύντομης και υπεύθυνης επικοινωνίας, ενημέρωσης και διαλόγου, σε επίκαιρα θέματα εργαστηριακής πρακτικής, στο χώρο του Νοσοκομείου μας .

Με στόχο την ενημέρωση για τεκμηριωμένες θέσεις και οδηγίες , βάσει των εφαρμοζόμενων εργαστηριακών διαδικασιών και μεθόδων και της σύγχρονης βιβλιογραφίας, την παρουσίαση και συζήτηση των θεμάτων ορθολογικής διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων και των σύγχρονων μεθόδων εργαστηριακής διάγνωσης, αλλά και της παρουσίασης, για διευκόλυνση του έργου των κλινικών συναδέλφων, χρήσιμων επιδημιολογικών και στατιστικών στοιχείων, από τα δεδομένα του εργαστηρίου, το «Δελτίο» θα θεωρηθεί ότι έχει επιτύχει, όταν η έκφραση «… το γράφει και το NEWSLETTER του Εργαστηρίου…», θα αποτελεί την επιβεβαίωση της εγκυρότητας και της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης.

Στην θεματολογία του θα υπάρχει ως βασικό στοιχείο και το « Βήμα Διαλόγου » , με όλες τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας από το Εργαστήριο. Στόχος μας θα είναι να συμβάλει και ως πηγή πληροφόρησης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως για την πρόληψη των λοιμώξεων, την υγιεινή και ασφάλεια, τη συνεργασία εργαστηρίου και κλινικής κτλ.

Ελπίζω ότι το ηλεκτρονικό αυτό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, που κυκλοφορεί με τη συμβολή όλων των εργαζόμενων στο εργαστήριο, τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ, θα αποτελέσει για όλους μας ένα καθημερινό εργαλείο εργασίας και ενημέρωσης και καλούμε -όλους τους αποδεκτές- για τη δική σας συνεισφορά, με κείμενα και παρατηρήσεις, για την επιτυχία των στόχων έκδοσης του .

Δρ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΝΘΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"«Μπλόκο» στα αντιβακτηριδιακά σαπούνια βάζει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων (FDA) και Φαρμάκων, που με νέα απόφασή του απαγορεύει την πώλησή τους στην αγορά της χώρας. 

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες που τα παράγουν δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι τα σαπούνια είναι ασφαλή ή πιο αποτελεσματική από τα υπόλοιπα προϊόντα που κυκλοφορούν στα ράφια των καταστημάτων. 

Μάλιστα, η Δρ. Τζάνετ Γούντκοκ, επικεφαλής του κέντρου εκτιμήσεων και έρευνας του FDA δήλωσε μάλιστα ότι τα σαπούνια αυτά πιθανώς να μην προσφέρουν τίποτα στη δημόσια υγεία. 

«Οι καταναλωτές μπορεί να πιστεύουν ότι τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια αποτρέπουν πιο αποτελεσματικά την εξάπλωση των μικροβίων αλλά εμείς δεν έχουμε επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι καλύτερα από το απλό σαπούνι και το νερό» τόνισε η ειδικός σε ανακοίνωσή της, και συμπλήρωσε: «Μάλιστα, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα αντιβακτηριδιακά συστατικά τους πιθανώς να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό μακροπρόθεσμα». 

Το «μπλόκο» αυτό αφορά όλα τα σαπούνια ή αντισηπτικά που περιέχουν μια ή περισσότερες από 19 συγκεκριμένες χημικές ενώσεις. Παρόλα αυτά δεν επηρεάζει αντισηπτικά και μαντηλάκια που έχουν ως βάση τους την αιθυλική αλκοόλη –το γνωστό σε όλους οινόπνευμα.   

Ο αμερικανικός οργανισμός έχει δώσει στις εταιρίες ένα χρόνο για να τροποποιήσουν τα προϊόντα τους ή να τα αποσύρουν από τα ράφια των καταστημάτων. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...

Κάντε «κλικ» στον τίτλο για να εμφανιστεί το πλήρες κείμενο... η επιλέξτε από το οριζόντιο μενού κατηγορία αναρτήσεων

=========================================================================